Новини

Зірковість готелів

Найпростіша «астрономія» зрозуміла кожному туристу: п’ятизірковий готель явно краще однозіркового. Але чим більше подорожуєш, тим більше питань і непорозумінь виникає. Чому готель з трьома зірочками може бути цілком затишним місцем, але в іншій країні ті ж самі три зірки означають запорошений клаптик простору? Чому в Єгипті і Туреччині все узбережжя усіяне «п’ятірками», а в Греції взагалі букви замість зірок – А, В, С? Відповідь проста: єдиної для всіх країн системи класифікації готелів не існує!

Всесвітня туристична організація (UN WTO) спільно з Міжнародною організацією по стандартизації (ISO) розробили вимоги до готелів, але вони носять рекомендаційний характер. Мало того, у багатьох країнах сертифікація готелів навіть у великих містах країни необов’язкова. Хочеш – отримуй зірки, не хочеш – справа твоя.

Як же тоді вибрати серед сотень готелів гідну? Професіонали радять орієнтуватися не стільки по зіркам (найчастіше готель 3 * може бути краще 4 *), скільки по брендам і відгуками. У кожній великій міжнародній мережі свої стандарти якості – і за рівнем сервісу, і за розміром номерів, і за кількістю ресторанів і басейнів. Тому ви завжди будете знати, що вас чекає в готелі зі знайомим ім’ям, в якій би країні він не знаходився. Скажімо, Ritz-Carlton в Шарм-ель-Шейху, Дубаї, Барселоні або Португалії хоч і враховують місцеві особливості, але зберігають єдиний стандарт. Це готелі De Luxe – трохи краще, ніж п’ять зірок. Категорія неофіційна, але має на увазі цілком важливі для сервісу речі: бажання виконати будь-яку примху гостя, дружелюбність, особливий дизайн.

Незалежні маленькі готелі також можуть бути дуже хорошими. Але переконатися в цьому можна тільки за відгуками людей, які там побували. Зверніть увагу і на сайт готелю: якщо він зроблений добре, зручний для користувача, з відмінними фотографіями, швидше за все, до поняття «якість» в цьому готелі ставляться з повагою, а якщо сайт зроблений неохайно, швидше за все, і готель такий же.

Детальніше

Римські канікули

Велика і легендарна столиця Італії може похвалитися своїми самими унікальними в світі міськими красотами. Але тут можна не тільки насолоджуватися захоплюючими краєвидами, але й дечому повчитися.

Римляни, як і всі італійці, знають про їжу все і люблять демонструвати свої кулінарні навички. Однак найдосвідченішим римським кухарем є англійська письменниця Дайан Сід, автор книги «100 кращих соусів для пасти». Вона веде одно-, дво- і триденні курси італійської кулінарії на своїй Римській Кухні в чудовому Палаццо Доріа-Памфілі. Уроки проводяться в неформальній обстановці, тут все наочно показують і добре пояснюють. Всі відвідувачі кулінарних курсів залишаються задоволені.

Італія є найбільшим в світі винним експортером. Відвідайте Міжнародну винну академію Риму, де пропонуються дегустації і винні екскурсії для всіх –  від початківців до найкращих знавців.

Мріяли коли-небудь зніматися в історичному бойовику в римських сандаліях і з мечем? Римська школа гладіаторів від культурної асоціації Группо Сторіко Романо зробить Ваші мрії реальністю. Тут можна дізнатися про те, як гладіатори використовували свою інтуїцію в техніці бою і навіть приміряти мундир і змахнути мечем на піщаній арені.

Майстерність мозаїки бере своє коріння в Римі. Ще в 1 столітті до н.е. багаті городяни за індивідуальним замовленням викладали на підлозі своїх будинків мозаїку. Пізніше, після того, як по імперії пронеслося християнство, мозаїка стала прикрашати всі церкви міста. Щоб спробувати себе в цьому древньому мистецтві, запишіться на курси мозаїки в Арт Студіо Кафе. Тут викладач Марія Тереса Ваччіні вчить техніці викладання мозаїки, відпрацьованої століттями. Ви навчитеся різати і полірувати емальовану тессеру, змішувати кольори і краще створювати свою композицію. Зазвичай заняття розраховані на два місяці. Якщо Вам це не підходить, то існує також інтенсивний курс, де за 5 днів можна навчитися тій же техніці за ту ж ціну. Побачити справжню мозаїку можна в церквах Санта-Марія-Маджоре, Санта-Прасседе, Санта-Марія-ін-Трастевере і в Національному римському музеї: будівля Палаццо Масіммо Алла Терме.

Детальніше

Відпочинок для двох

Для любителів культурної романтики пропонуємо ознайомитися з найцікавішими куточками світу тільки для двох.

Фінська опера. Що може бути романтичніше, ніж перегляд оперного дійства в середньовічному замку, що підноситься над озером. Оперний фестиваль Савонлінна проходить з 4 липня по 2 серпня в замку Олавінлінна, розташованому в фінському озерному краї. Фестивальна програма включає такі опери як ‘Ріголетто’, ‘Аїда’ і ‘Летючий голландець «.

Скелі, острів Скай, Шотландія. Чиста природа і музичний фестиваль, мабуть, одне з найромантичніших сполучень. Саме це вам і пропонує Шотландія. Фестиваль проводиться на суші в тіні гірської гряди Куілін, так що ви можете спостерігати захід сонця під музику популярних груп.

Зальцбург. ‘Весь Зальцбург – це театральні підмостки’. Так колись описав місто граф Фердинанд Кцернін. Місто, в якому народився Моцарт, живе музикою. Музику цього геніального композитора можна чути скрізь: у палацах, в церквах, замках і концертних залах.

Театр ‘Нох’, Кіото. У червні, коли розквітають блакитні іриси, в густішій сутінках представляє свої вистави древній японський театр Такеші Нох. Театральні підмостки висвітлені тільки світлом палаючих факелів, точно так, як це було століття тому.

Балет, Будапешт. Проведіть день, прогулюючись по вимощеним вулицям Будапешта, випийте кави в одній з численних кав’ярень, відвідайте римські лазні, після чого найміть диліжанс, запряжений кіньми і вирушайте в державний оперний театр для того, щоб подивитися балет ‘Лебедине озеро’ у виконанні угорців.

Театр Квінслаенд. Тисячоліття австралійської історії втілилися в цих театрально музичних постановках, які влаштовуються посеред тропічного лісу. Оглянувши Великий Бар’єрний Риф, вирушайте вглиб країни, де вас чекає банкет біля одного з найстаріших дерев в світі, пориньте в розповіді австралійських аборигенів. Коли культурна програма закінчиться, ви зможете побродити по берегу річки, освітленому сотнями невеликих вогнищ і поспостерігати за нічними вилазками звірів.

Детальніше

Китайське чаювання

Чаепитие в Китае насчитывает 4 тысячи лет. Чай считается одним из непременных напитков в жизни китайцев. Сегодня по праздникам, например, в дни праздника Весны в ведомствах и учреждениях Китая устраивают чайные банкеты.

В Китае сложилась своеобразная культура чая. Заваривание и дегустация чая считаются особым искусством. С древних времен до наших дней в разных китайских городах можно видеть частные салоны чайного искусства. На оживленной пекинской улице Цяньмэнь находится знаменитая чайная. Здесь люди пьют чай, закусывают, и слушают китайскую оперу, сочетая отдых и развлечение. В южном Китае, помимо чайных по типу ресторанов или закусочных, часто встречаются и частные павильоны, расположенные в живописных местах. Здесь туристы пьют чай и наслаждаются пейзажем.

Привычек в употреблении чая существует множество. Возьмем, к примеру, чайные сорта: пекинцы любят цветочный чай, шанхайцы – зеленый, а жители юго-восточной провинции Фуцзянь предпочитают красный чай. В некоторых местах принято добавлять в чай специи, например в провинции Хунань подают гостям чай с имбирем и солью. Добавляют и жаренные желтые бобы и кунжут. Люди выпивают чай, а затем хорошенько пережевывают добавленные в чай продукты.

Методы заваривания чая в разных местах имеют свои особенности. На востоке Китая любят употреблять чай из больших чайников. В восточной провинции Фуцзянь наиболее известен гунфуча, который отличается не только своеобразной чайной утварью и посудой, но и способом заваривания; там сложилось необыкновенное искусство чайной церемонии.

В Китае различаются и ритуалы чаепития. В Пекине принято делать так: когда хозяин предлагает чай, гость встает, берет чашку в обе руки и говорит Спасибо! В южных провинциях Гуандун и Гуанси хозяин разливает чай, а гость должен пальцами тихонько постучать в столешницу чайного стола три раза подряд – в знак благодарности. В других районах, если гость пожелает еще выпить чаю, он не должен допивать весь чай в чашке, и тогда хозяин нальет ему еще. Чашку чая выпивают до дна, когда больше не хотят пить.

Детальніше

Отримуйте кращі пропозиції


Залиште запит

І ми підберемо найкращий тур, за вашими побажаннями!Підібрати тур?

Режим роботи:

Пн-Пт: 09:00-19:00Сб: 10:00 – 15:00Нд: За домовленістю

Наші контакти:

Телефон: +38 067 320 28 44м. Київ, вул. Хрещатик, буд. 10, оф. 5Більше інформації